In opdracht van stad Genk werkte Endeavour samen met Space&Matter aan de implementatie en realisatie van het masterplan LO2020, opgemaakt door BUUR in 2008. Door de complexiteit van de opdracht kon er 7 jaar na de opmaak ervan worden vastgesteld dat een aantal deelprojecten omwille van uiteenlopende redenen niet opgestart of uitgevoerd geraken.

Hoe kunnen we een flexibele ontwikkelingslogica integreren en via innovatieve tools duurzame samenwerkingsverbanden opzetten tussen diverse actoren, en rol van de coördinator overbodig maken?

Binnen de Open Kaart kunnen vrijheidsgraden worden gecreëerd om bij te sturen naar aanleiding van marktwensen. Het is im­mers de markt die de ontwikkeling zal moeten omarmen om een levendige en diverse woonwijk te realiseren.

Aan de hand van de verschillende workshops met bewonersgroepen in een workshopcontainer werd duidelijk dat extra ingrepen voorzien in het bos uit het masterplan op dit moment niet opportuun zijn.

In samenwerking met Choco ontwikkelden we De Meiboom, een platform waar volgens de principes van de Open Kaart kan ontwikkeld worden.

Waar
Genk
Wanneer
2016
Voor
Stad Genk
Met
Space&Matter
Team
Seppe, Sabine, Maarten