VALYS is een Interreg-project gericht op de Leievallei. Binnen dit project werken de verschillende overheden samen aan de verbetering van de Leievallei door groenblauwe netwerken en open ruimtes te creëren, beekvalleien in te richten en aan toegankelijkheid te werken.

Binnen het VALYS-traject werkten Endeavour en Dift samen met de projectpartners aan het creëren van een communicatiestrategie gericht op de grensbevolking over de ontwikkelingen binnen de Leievallei. Op deze manier willen we de Leie opnieuw op de mentale kaart van de bevolking zetten en het imago van deze regio verbeteren.

In de eerste fase interviewden we sleutelactoren en organiseerden we merkworkshops met als doel meer inzicht te krijgen in het netwerk, de concrete uitdagingen, opmerkelijke plekken en het DNA van de Leiestreek. Een belangrijke output van deze fase is een reeks van campagne-uitwerkingen.

In de tweede fase werkten we via een reeks workshops aan een lerend netwerk voor co-creatie en participatie. Lopende projecten werden geëvalueerd. De successen, obstakels en methodes werden gecategoriseerd en nieuwe methodes aangereikt.

De output is enerzijds een communicatieplan, gericht op de burger, met diverse campagne-acties en anderzijds een toolbox, gericht op de projectleiders betrokken bij de projecten langsheen de Leievallei met een duidelijk visie en strategie rond participatie en co-creatie.

Waar
Leievallei
Wanneer
2019
Voor
Provincie Oost-Vlaanderen, de provincie West-Vlaanderen, Métropole Européenne de Lille, Intercommunale Leiedal, Kuurne, Wevelgem, Harelbeke, Kortrijk, Menen, Wervik en Comines-Warneton
Met
Dift
Team
Jonas, Elodie, Hanne